נווטו אלינוחייגו אלינו

אסאדו ללא עצם / שפונדרה בקר מס' 9

גלול לפרטי מוצר

אסאדו ללא עצם / שפונדרה בקר מס' 9
צורת חיתוך

אסאדו מכונה גם שפונדרה. 

נתח חצי שומני משובח, נמכר עם עצם, או בלי. מזוהה עם חובבי הבשר מדרום אמריקה, ומכאן שמו.
מתאים לצלייה ארוכה בגריל או מנגל, ורבים משתמשים בו דווקא לבישול ארוך, כמו בחמין, משום שהופך למעדן ושומר על עסיסיותו.

 

60

כמות

אסאדו בצ'ימיצ'ורי

  • נתח אסאדו עגל ללא עצם של האחים אהרון (ניתן גם עם עצם)
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן זית
  • ראש שלם שום כתוש.
  • לצ'מיצ'ורי:
  • צרור פטרוזיליה 
  • צרור כוסברה
  • ראש שום כתוש
  • צ'ילי גרוס
  • מלח 
  • 3 כפות שמן זית
  • מעט חומץ לבן 
  • מכניסים את המרכיבים למעבד מזון, ומפעילים בפולסים עד לקבלת משחה חלקה.

 

איך להכין?

  • מרפדים תבנית בנייר כסף ומפזרים מלח גס
  • בקערה מערבבים שום כתוש, פלפל גרוס ושמן זית.
  • מורחים את התערובת על הבשר ומעסים לתוך הבשר ביעילות.
  • מניחים את האסאדו על התבנית כך שהחלק השומני כלפי מטה.
  • צולים בתנור בחום 250  לחצי שעה, עוטפים את האסאדו בנייר כסף שבתבנית, ומנמיכים את החום ל- 100 מעלות.
  • צולים כחמש עד שש שעות
  • לאחר שמוציאים את הנתח פורסים על מגש מעץ.
  • מזלפים את הצ'ימיצ'ורי