נווטו אלינוחייגו אלינו
הבשר המושלם לחמין של שבת

הבשר המושלם לחמין של שבת

ארוחת שבת עם חמין היא הארוחה הכי משפחתית שיש. כל בני המשפחה מקטנים ועד גדולים מתענגים על הריח הנפלא של החמין, ממלאים את הצלחות ונהנים מכל ביס. כמעט לכולם יש מתכון חמין משפחתי קלאסי עם בשר טחון, בשר עוף, בשר בקר או נקניק קבנוס. אם אתם מעוניינים להעשיר את החמין שלכם בטעמים טובים וליהנות מנתחים טעימים ועסיסיים של בשר, כאן נסביר אלו נתחים הכי מתאימים לחמין המושלם של שבת.

איזה נתח של בשר בקר מתאים לחמין?

אטליזים ברחבי תל אביב מציעים היום בשר בקר טרי אותו תוכלו לשלב בחמין שלכם יחד עם עצמות מח שמוסיפות טעם משגע. בקשו מהקצב נתח שמתאים לבישול ארוך עם העדפה לנתח עמוס בגידים או רקמה מקשרת שישמרו על העסיסיות של הנתח. הנתחים המומלצים לשימוש בחמין הם נתח צוואר (מס' 10), נתח זרוע (מס' 8), נתח צלעות (מס' 2). נתחים של פילה מדומה או האנטרקוט האהוב טעימים מאוד, אך בבישול ארוך הם הופכים יבשים ולכן אינם מתאימים לשימוש בחמין. 

לחמין בשרי ועשיר מאוד בטעמים תוכלו להוסיף גם שומן אווז, שוק אווז, כבד עוף, נקניקי קבנוס. שילוב של כמה סוגי בשר בתוך סיר החמין יוצר טעם עשיר ומיוחד. הבשרים מתבשלים באיטיות במהלך הלילה כולו והופכים רכים, נימוחים ועסיסיים.

איפה שמים את הבשר בסיר של החמין?

סידור נכון של הרכיבים בתוך סיר החמין חיוני לשמירה על שלמותם. אם החלטתם להשתמש בשומן אווז תתבקשו להניח אותו בתחתית הסיר (הוא משמש שכבת הגנה שמונעת מהחמין להיחרך). את הבשר נהוג לסדר בשכבה העליונה של החמין מעל הקטניות. כך תוכלו להיות בטוחים שהבשר יתבשל בצורה איטית, השומן והטעמים יטפטפו מטה והנתחים לא יתפוררו או יתפזרו בכל הסיר. יחד עם הקטניות תוכלו להוסיף קורקבנים אותם טיגנתם מעט מראש עם בצל.

איך מכינים את הבשר לחמין?

לקראת סוף שבוע בו אתם מתכננים להכין חמין כדאי לצאת אל מסע אטליזים בתל אביב על מנת לקנות נתחים טריים ואיכותיים. יחד עם בשר בקר, שומן אווז ועצמות מח תוכלו להעשיר את החמין שלכם בטעמים בשריים נוספים. אטליז טוב יספק לכם בשר נקי וטרי מוכן לשימוש. תוכלו לבקש נתחים עם יותר שומן או פחות שומן, עוף עם עור או ללא עור וגם קורקבנים, עוף ללא עצם למילוי, שוק אווז מוכנה לשימוש, נקניקיות איכותיות וקישקע.

חמין עם עוף

משפחות רבות מעדיפות לשלב בתוך החמין עוף שהופך רך ונימוח. כרעיים של עוף תוכלו לשלב בתוך החמין ללא כל חשש. כל עוד העוף נכנס לחמין יחד עם העצם הוא יישאר עסיסי וטעים גם בבישול ארוך. אם אתם מעוניינים למנוע מהעוף להתפרק בסיר תוכלו להכניס אותו אל שקית קוקי יחד עם תבלינים. אך הפרדה של העוף מהחמין תהפוך אותו פחות עשיר בטעמים ותמנע העשרה של החמין בטעמים של העוף. אפשרות לשדרוג העוף בחמין תהיה עוף קטן ממולא בכל טוב אותו תטמנו בסיר החמין ותבשלו במהלך לילה שלם.

בנינו זה לא משנה איזה בשר תבחרו עבור החמין שלכם, העיקר שהבשר יהיה איכותי וטרי. בשר כזה אתם יכולים למצוא בקצביית האחים אהרון. 
קצביית האחים אהרון, מספקת מגוון שרותי משלוח בשר עד הבית, לפרטים נוספים צרו קשר. 

מאמרים