נווטו אלינוחייגו אלינו

טיפים לזיהוי עוף טרי ואיכותי

אין ספק שבישראל אוהבים לאכול עוף ושהסועד הישראלי הוא צרכן רציני ביותר של תרנגולות. יחד עם זאת, בקרב הציבור הרחב ישנה בורות מדאיגה בנוגע לאופן הזיהוי של עוף טרי ואיכותי. אז נכון – אם יש לכם קצב מומלץ בתל אביב, שאתם סומכים עליו בעיניים עצומות, אין לכם באמת שום סיבה לחשוש. אך לא תמיד אנחנו קונים את העוף שלנו אצל קצב מומלץ בתל אביב ובכלל, יש דברים שכדאי לדעת בחיים האלה. אם כך ללא הקדמות מיותרות נוספות, קבלו ארבעה טיפים חשובים שיעזרו לכם לזהות עוף טרי ואיכותי, גם ללא עזרה של קצב מומלץ בתל אביב.

טיפ מספר 1 – תנו עדיפות לעוף טרי

הרבה יותר קל ופשוט להתרשם מהמראה של עופות טריים בהשוואה לעופות קפואים. עוף מקולקל מזהים בעיקר לפי הריח, המרקם והמראה. כול אלו יכולים להידמות תקינים לחלוטין בעופות קפואים, אך הרבה יותר קשה להסתיר ריח לא נעים, מראה לא תקין או מרקם דביק, כשמדובר בעוף טרי. אי לכך, אם אתם רוצים ללכת על בטוח, התרחקו מעופות קפואים. טיפ זה רלוונטי במיוחד כשמארגנים ארוחה גדולה. הדבר האחרון שאתם רוצים שיקרה זה שביום הארוחה, כשבשעה טובה העוף יפשיר, תגלו לתדהמתכם שרכשתם עוף מקולקל.  

טיפ מספר 2 – השתמשו באף שלכם

רבים לא מודעים לכך, אבל לעוף טרי אין כמעט ריח. לעומת זאת ברגע שהעוף כבר לא טרי, הוא יתחיל להפיץ ריח עוצמתי מאוד, חריף וחמצמץ. כשמדובר בקלקול חמור, יתכן אף שתבחינו בריח של אמוניה. שימו לב – בנושא הזה אין לקחת סיכונים והכלל הוא פשוט: אם יש ספק, אז אין ספק. הכוונה היא לכך שאם אתם מריחים ריח מעט לא נעים, זרקו את העוף לפח האשפה הקרוב ללא היסוס ויפה שעה אחת קודם.

טיפ מספר 3 – סמכו על העיניים שלכם

כל שינוי חשוד בצבע השל העוף, עשוי להעיד על קלקול. עוף טרי ואיכותי מאופיין בגוון ורדרד בהיר והינו בעל ברק. כמו כן החלקים השומניים צריכים להיות לבנים לגמרי. אם העוף בעל גוון אפרפר דהוי או חלילה ירקרק, סימן שמדובר בעוף שמקומו בפח האשפה. כמו כן יש לזרוק לאשפה עופות שעל העור שלהם החלו להופיע נקודות צהובות.

טיפה מספר 4 – מה המרקם של העוף יכול לספר לנו על רמת הטריות שלו?

אחד מסימני הזיהוי הברורים ביותר של עופות טריים הוא המרקם הקפיצי והמוצק יחסית שלהם. אם כשאתם נוגעים בבשר העוף, אתם מגלים שאבדה לו תחושת המוצקות ובעיקר אם העוף דביק, היפרדו ממנו לשלום והמשיכו הלאה בחייכם. עוף טרי ואיכותי חייב להיות לח וחלק. עוף דביק הוא עוף מקולקל שאיבד מטריותו. והערה קטנה אך חשובה לסיום: אם משהו אינו כשורה בעוף ואם הוא למשל דביק מאוד, חשוב ביותר שלא לשטוף אותו או לנסות להסיר ממנו את החלקים שלא מוצאים חן בעיניכם.  
בנינו, אתם חייבים למצוא קצבים בתל אביב אשר להם אתם מאמינים בעיניים סגורות, הבחירה שלי היא קצביית האחים אהרון. 

 

טיפים לזיהוי עוף טרי - האחים אהרון