נווטו אלינוחייגו אלינו

3 מתכוני בשר קיציים

בחודשי הקיץ הלוהטים, כולנו מעדיפים להתאחד עם המזגן ועם גלידות לרוב. אנחנו מתרחקים מתבשילים מהבילים ומעדיפים את המזון שלנו כמה שיותר פשוט ומרענן. אבל זה כלל לא אומר שצריך לזנוח את החלק הבשרני של חיינו ולאחסן את הסירים עמוק בארון. קבלו שלושה מתכוני בשר קייצים במיוחד.

בכל אחד מהמתכונים שלפניכם, נעשה שימוש בבשר מובחר הנרכש מבית אטליז מומלץ - אל תתפשרו על פחות מכך

1. רצועות בשר מוקפצים עם ירקות

מצרכים:

  • רצועות בשר להקפצה

  • 4 שיני שום קצוצים

  • 2 בצלים בינוניים וחתוכים לרצועות

  • 2 גזרים חתוכים לרצועות

  • 2 קישואים חתוכים לרצועות

  • 3 פטריות שמפניון חתוכות

  • חופן נדיב של גרגרי תירס מבושלים

  • חופן כוסברה ופטרוזיליה

  • 2 כפות רוטב סויה/סילאן

  • מעט שמן לטיגון


איך מכינים?

1. להקפיץ את הבצל במחבת ווק עם מעט שמן

2. להוסיף את הגזר, קישואים, תירס, פטריות, כוסברה ופטרוזיליה, ולאחר מכן את הסויה/הסילאן. להקפיץ במשך כמה דקות
3. במחבת נפרדת להקפיץ את רצועות הבקר עם מעט שמן ושום – כ-10 דקות
4. לאחד בין שתי התערובות – ולהגיש!


2. קדירת בשר בבירה

מצרכים:

  • 1 ק"ג בשר בקר המיועד לקדירה

  • 2 נתחי אוסבוקו כולל עצם (500 גרם סה"כ). רצוי בשר טרי הנקנה מבית אטליז מומלץ ואיכותי

  • נתח חזה אווז מעושן תוך לפרוסות דקות (1 ס"מ)

  • 1/3 כוס שמן

  • 4 בצלים פרוסים

  • 2 כפות קמח

  • 2 כוסות בירה לבנה

  • 2 כפות סוכר חום

  • 1 ו-1/2 כוסות ציר עוף/ מרק ירקות

  • ירקות שורש במשקל 1 ק"ג (סלרי, גזר, פטרוזיליה ועוד)

  • תבלינים: מלח, פלפל שחור, 3 עלי דפנה, מקל קינמון ו-5 גרגרי פלפל אנגלי


איך מכינים?

1. משרים את 3 סוגי הבשר במלח ופלפל, ומטגנים את הבשר במחבת עם שמן עד שמתקבלת צריבה אחידה
2. באותה המחבת (לאחר שהנחנו את הבשר בצד) מטגנים בצל עד להזהבה ומוסיפים סוכר וקמח
3. מנמיכים את האש, מוסיפים בירה בהדרגה ומערבבים בכל העת. מוסיפים את ציר הירקות/עוף
4. בסיר עם תחתית עבה מסדרים שכבה של בשר, עליו ירקות שורש ומעליהם את תכולת המחבת. מוסיפים תבלינים ומרתיחים
5. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-3 שעות או עד שהבשר המתקבל רך מאוד


3. שניצל ללא גלוטן

מצרכים:

  • פרוסות חזה עוף לשניצל כמספר הסועדים

  • כוס שקדים שלמים בקליפתם

  • כפית אבקת שום ופפריקה מתוקה

  • 1/3 כוס שבבי קוקוס

  • ½ כפית מלח גס

  • 1 ביצה טרופה


איך מכינים?

1. טוחנים את כל המצרכים יחד (מלבד השניצל ושבבי הקוקוס) למרקם דק ומוסיפים את הקוקוס
2. טובלים את השניצל בבלילה המכילה ביצה טרופה ומלח ומצפים בתערובת הפירורים
3. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה


מחפשים אטליז מומלץ להכנת כל הטוב הקולינרי הזה? האחים אהרון – אטליז מומלץ בתל אביב מחכים רק לכם!