נווטו אלינוחייגו אלינו

מתכון חורף – תבשיל בקר

עונת החורף הקרה והגשומה מביאה עימה רצון לאוכל חם ומזין, עשיר בויטמינים אשר ילכד את המשפחה כולה לארוחה משותפת וטעימה. כאשר חושבים על ארוחה מזינה וטעימה עולה מיד המחשבה על נתח בשר איכותי המתבשל בקדרה במשך זמן רב ומעלה ניחוח מגרה ומעורר תאבון. 

משלוחי בשר עד הבית

קצב החיים המהיר לא תמיד משאיר לנו זמן לערוך קניות. אנו חיים בתקופה בה אנו יכולים לרכוש מוצרים בקלות ולדעת כי הם יגיעו עד לפתח ביתנו ולכן אנו בוחרים לבצע את הרכישה טלפונית ולתאם משלוח. הדבר תקף גם לגבי משלוחי בשר מן הקצביה אך חשוב לוודא כי הבשר יישלח בקירור ובתנאים נאותים אשר ישמרו אותו טרי, איכותי ועסיסי.
עם זאת, אנשים רבים אינם מוותרים על חווית הקנייה בשוק, ואין זה מפתיע. הטיול בין הדוכנים השונים מבטיח בחירה של מוצרים איכותיים וטריים. הקצבים המומחים של 'האחים אהרון' – קצביית שוק דור שישי מציינים כי ככל שהבשר טרי יותר, כך הוא איכותי יותר וכך גם תהליך הבישול שלו יביא לתוצאות טעימות ועסיסיות יותר, ולכן מומלץ לרכוש בשר טרי ואיכותי בשוק.

מתכון לקדרת בשר

במיוחד לקראת עונה החורף הקרה אנו רוצים להמליץ לכם על קדירת בקר עם ירקות שורש ויין אדום. להלן המתכון:

מצרכים:

  • 1/4 כוס שמן
  • 1/2 1 ק"ג בשר כתף בקר טרי חתוך לקוביות בגודל 4 ס"מ
  • 10 בצלי שאלוט
  • 3 גזרים חתוכים לטבעות עבות
  • 3 גבעולי סלרי חתוכים לחתיכות גדולות
  • 2 כוסות יין אדום יבש באיכות טובה
  • 2 כוסות ציר בשר 
  • מלח
  • פלפל שחור
  • קמח לקימוח הבשר

אופן ההכנה

יוצקים את השמן לסיר בעל תחתית עבה ומחממים. מטגנים את השאלוט, הגזרים והסלרי במשך מספר דקות עד להשחמה ומוציאים מן הסיר. ממליחים ומפלפלים את הקמח, מקמחים את חתיכות הבשר ומנערים מעודפים. מוסיפים שמן לסיר ומטגנים את הנתחים מספר דקות עד להשחמה וסגירת הבשר לשמירת העסיסיות. מוציאים את הבשר מן הסיר ויוצקים את היין וציר הבשר. מקרצפים את תחתית הסיר, מוסיפים חזרה את הבשר והירקות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה במשך כשלוש שעות עד שהבשר רך מאוד והרוטב סמיך. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול במידת הצורך. בתאבון!

איזה אטליז לבחור?


חשוב לברר ולבחור באטליז מומלץ אשר עומד במספר תנאים חשובים: ניקיון ואסתטיקה הם ערך עליון והדבר ניכר באטליז. חשוב לוודא שהבשר טרי ובתחלופה גבוהה. וודאו שהקצבים העובדים באטליז הם בעלי ידע נרחב, מכירים את חלקי הבשר השונים ומסוגלים להמליץ על חלקי הבשר המתאימים לצרכי הבישול של לקוחותיהם. כמו כן, עליהם להכיר את מלאכת החיתוך הנכון של הבשר. עדיף לבחור אטליז אשר בו מגוון רחב של סוגי בשר כך אפשרויות הבחירה גדולות יותר. מומלץ לבחור באטליז המוכר מוצרים משלימים כגון: תבלינים ורטבים. וודאו שהכשרות של האטליז מתאימה לכם ושתעודת הכשרות בתוקף.