יום העצמאות: טיפים להכנת המנגל המושלם

“על האש”, מנגל, ברביקיו, לא משנה באיזה שם אתם משתמשים, משהו בישיבה הזו סביב ה”מדורה” המודרנית עם רשת הברזל אהוב עלינו במיוחד, כאשר ריח הבשר הצלוי עולה וממלא את אפינו בריח מגרה ובלוטות הטעם מתעוררות, לעיתים, גם הצמחונים האדוקים ביותר בולעים רוק (בסתר כמובן). יתכן והסיבה לכך נעוצה אי שם בנבכי ההיסטוריה האנושית והזיכרון הקולקטיבי שאנו חולקים מאז זמנו של האדם הקדמון המתעורר בנו ומזכיר לנו כי פעם, עוד כשצדו את הבשר באופן ידני ולא היה משלוח בשר עד הבית, שעת הסעודה היתה גם השעה האהובה על כל חברי השבט. זמן בו שותפו רגשות וסיפורים, הצגות וריקודים, שעה של חיבור בין דורות ואנשים, ולאו דווקא חיבור למסכים או שקעים, ואולי פשוט מפני שבשר צלוי על האש הוא טעים במיוחד.  כך או כך, משהו ניעור בנו כאשר מדובר בבשר הצלוי המעשן על הגריל. בכל העולם וגם אצלנו אוהבים לעשן, לצלות ולנופף, בכל הזדמנות קרובה או מסיבה. הישראלי הממוצע אוהב למנגל והוא אכן מנופף מעל 100,000 טון בשר בקר בשנה, מתוכם כ-1400 טון בקירוב רק ביום העצמאות לארצנו הקטנטונת.

 

טיפים למנגל המושלם

מספר הטיפים, כמו גם מספר המתכונים, רבים ככוכבים בשמיים, אך לאור החשיבות הרבה של הנושא, אספנו מספר טיפים חשובים במיוחד:

הכנת הבשר

• יש להוציא את הבשר מהמקרר כחצי שעה-שעה לפני הצלייה ולהביאו לטמפרטורת החדר.

• אין לחרוץ או להמליח את הבשר לפני הצלייה על מנת שלא לייבש אותו, ניתן להמליח במתינות רבה בזמן הצלייה עצמה.

• מומלץ להשרות את הבשר מראש במרינדה, למשך מינימום כמה שעות ומקסימום 48 שעות. המרינדה תרכך את הבשר ותעניק לו טעמים מיוחדים.

• שיפודים – ישנם שיפורים ושדרוגים רבים לשיפודי העץ התעשייתיים, ראשית כל ניתן להחליפם בשיפודים עשויים ענפי רוזמרין לתוספת ארומה וטעם. שנית ניתן להשתמש בשיפודים מברזל אשר מתחממים באופן אחיד וצולים את הבשר מבפנים. אם בכל זאת משתמשים בשיפודי עץ מומלץ להשרותם במים זמן מה לפני השימוש, וכך למזער סיכוי שיישרפו בעת הצלייה.

אולי יעניין אותך לקרוא גם טיפים של מקצוענים לעל האש אגדי >> 

טיפול במנגל

• כדאי ושווה להשיג עצים כחומר בעירה, לתוספת אופי, ארומה וטעם, שבבי עץ האלון הם בעלי זמן בעירה ארוך במיוחד והם מצויינים לצלייה ממושכת, הנצרכת למשל לצליית אסאדו. חומר בעירה מומלץ נוסף הוא פחמים העשויים מעצי הדר, המצטיינים בזמן בעירה ארוך וארומה מיוחדת.

• יש להתאזר בסובלנות ולא למהר להניח את הבשר על המנגל לפני שהפחמים מתכסים בשכבה לבנה. סבלנות, גם כאן, היא מפתח להצלחה.

• שרוף מעט או עשוי במידה הרצויה, הכי חשוב – החיבור והחברה!

אבל בסופו של דבר, הכל תלוי בטיב הבשר והשנה כבר אין צורך לצאת מהבית על מנת לקנות בשר, עם שירות משלוח בשר עד הבית תוכלו לבחור בין מגוון נתחים משובחים, אלו הסטנדרטיים כמו גם נתחים פחות מוכרים אך מוצלחים מאד לצלייה (כגון דנבר קאט, או עוף טבעי). אין ספק כי המנגל הפך להיות מזוהה כסמל מובהק של יום העצמאות לא פחות מאשר הסופגניות בחנוכה או המצות בפסח, אז שיהיה יום עצמאות וחג נפנוף שמח.

 

אם אתם פה אולי יעניין אותכם לקרוא גם: 

לוגו של האחים אהרון
רוצים לשתף את המתכון שלכם?
צרו איתנו קשר!
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
לוגו האחים אהרון

ברוכים הבאים לבית
של אוהבי הבשר בישראל.

האתר מאפשר לכם לעיין במגוון העצום שלנו, להתאים את הנתח הנכון, לבחור מתוך מגוון תערובות הבשרים, להגיע לשלמות המנה שתרצו להכין. תוכלו ליהנות מבשר איכותי מוכן לצרכים שלכם. נגיע אליכם בלי מאמץ, לבית או למקום העבודה עם שירותי משלוחי בשר שלנו! לכם נותר רק, לבחור להזמין ולהכין, די בקלות, כי את חומרי הגלם תקבלו נקיים, מסודרים, מוכנים לעבודה.

אז מה חדש??

לקבלת עדכונים על מתכונים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלנו!

מתכונים מומלצים

מתכונים פופלריים

הצטרפו עכשיו
לקבוצת הפייסבוק
של האחים אהרון.

פוסטים נוספים שעשויים לעניין אותך